Λουίζα Τζάνου. Το ημερολόγιο μιας αντάρτικης ψυχής

-10% Λουίζα Τζάνου. Το ημερολόγιο μιας αντάρτικης ψυχής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Νιώθοντας πως ο θάνατός της πλησιάζει, μια εξωστρεφής και παράτολμη Ελληνίδα, που στην καρδιά και στην ψυχή της έχει χαραχθεί η ιστορική πορεία της Ελλάδας των τελευταίων εκατό ετών, αποφασίζει να μιλήσει για τη νιότη και την καταγωγή της. Είναι η διαβόητη Λουίζα Τζάνου στην οποία αναφέρονται κάποια ιστορικά δοκίμια για την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης με καθόλου κολακευτικά λόγια. Η ίδια γνωρίζει όμως μια άλλη όψη των πραγμάτων.

Εν μέσω των συνεπειών του τρομερού λιμού και των γερμανικών αντιποίνων, μια τολμηρή και ριψοκίνδυνη νέα γυναίκα αγωνίζεται να σώσει τον αδελφό της από τα νύχια των μελανοχιτώνων. Ήδη ο μικρότερος αδελφός της σφαγιάστηκε από τους ταγματασφαλίτες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έγινε ίνδαλμα της Εαμικής νεολαίας. Όμως κάποιες ζηλόφθονες γυναίκες της Αντίστασης δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις μικροπρέπειες της τοπικής κοινωνίας και την κατατρέχουν γιατί προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια, είναι όμορφη και μορφωμένη και δεν σκέφτεται όπως εκείνες.

Όταν το ΕΑΜ της αναθέτει να ηγηθεί των γυναικών, να τις οργανώσει, να τις εμπνεύσει  και να τις ενθαρρύνει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, η Λουίζα κινδυνεύει πραγματικά.

Καθώς οι Γερμανοί σκορπούν παντού τον θάνατο, μετατρέποντας την περιοχή των Καλαβρύτων σε κρανίου τόπο, η Λουίζα αναλαμβάνει μια επική απόδραση. Θα τα καταφέρει να ξεφύγει από τη μοίρα της;

 

 

Λεπτομέρειες
Αριθμός Σελίδων 260
Έτος Έκδοσης Ιούλιος 2022
Συγγραφέας ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • Εκδόσεις: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗ
  • Κωδικός Προϊόντος: Aggel162855
  • ISBN: 978-960-616-285-5
  • Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
  • 14,00€
  • 12,60€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 11,89€

Ετικέτες: Λουίζα, Τζάνου., ημερολόγιο, μιας, αντάρτικης, ψυχής, ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΑΓΓΕΛΑΚΗ