Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

-50% Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Ξένη (μεταφρασμένη) αστυνομική λογοτεχνία

Ο περιπλανώμενος Φρανκ Τσέιμπερς καταλήγει στην Καλιφόρνια και πιάνει δουλειά στο εστιατόριο του Νικ Παπαδάκη. Εκεί γνωρίζει την Κόρα, τη δυσαρεστημένη σύζυγο του ιδιοκτήτη, και ακολουθεί ένα μοιραίο πάθος με ολέθριες συνέπειες.
Ένα κλασικό βιβλίο, η συνάντηση του νουάρ μυθιστορήματος με το ερωτικό πάθος, που διασκευάστηκε τέσσερις φορές για τον κινηματογράφο και το μιμήθηκαν δεκάδες συγγραφείς και σκηνοθέτες.

«Ο James M. Cain αρνιόταν κατηγορηματικά ότι έγραφε αστυνομική λογοτεχνία, κι όμως ο Ταχυδρόμος είναι ένα σπάνιο δείγμα της noir μυθοπλασίας. Γραμμένο το 1934, το βιβλίο εστιάζει στη διάλυση της αμερικάνικης κοινωνίας λόγω της οικονομικής κρίσης του '29. Ήρωες ανήθικοι, καταστροφικά πάθη, η μοιραία γυναίκα που οδηγεί έναν άντρα στον φόνο, άνθρωποι καταδικασμένοι από τη μοίρα ? ή την τάξη τους; Ο Albert Camus ήταν θαυμαστής του βιβλίου κι είχε πει ότι έγραψε τον Ξένο βασισμένος στα θέματα και το ύφος του Ταχυδρόμου, όπως και ο Dennis Lehane, ο οποίος συχνά δηλώνει ότι επηρεάστηκε από τους διαλόγους του Cain στο συγκεκριμένο βιβλίο» (Χίλντα Παπαδημητρίου, bookpress.gr - 01/04/2020)

Λεπτομέρειες
Αριθμός Σελίδων 184
Έτος Έκδοσης 2018
Μετάφραση ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΙΩΑΝΝΑ
Συγγραφέας JAMES M. CAIN
  • Εκδόσεις: Μεταίχμιο
  • Κωδικός Προϊόντος: mtx81413
  • Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
  • 8,80€
  • 4,40€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 4,15€

Ετικέτες: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΧΤΥΠΑΕΙ, ΠΑΝΤΑ, ΔΥΟ, ΦΟΡΕΣ, Ξένη, (μεταφρασμένη), αστυνομική, λογοτεχνία, Μεταίχμιο