Menu
Your Cart

ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ- ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Βιβλία για τις θεωριτικές και ανθρωπιστικές επιστήμες 

Από τον εθνικό στον μετα-εθνικό λόγο
-10 %
Στον πυρήνα του βιβλίου βρίσκεται η κοινωνιογλωσσολογική ανάλυση, ειδικότερα η κριτική ανάλυση, κειμένων που έχουν παραχθεί από μετανάστες μαθητές και μαθήτριες στην Ελλάδα. Το ειδικότερο ζητούμενο της ανάλυσης αφορά τις ταυτότητες τις οποίες οι μετανάστες μαθητές και μαθήτριες κατασκευάζουν στα υπό..
16,90€ 18,80€
Χωρίς ΦΠΑ:15,94€
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ... ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΜΕ ΑΠΟ ΔΩ
-10 %
Το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Παπακώστα (aka Archaeostoryteller) είναι ένα ταξίδι που σαν roller coaster πετάγεται από τη μια άκρη της αρχαιότητας στην άλλη. Οι εβδομήντα εννιά ιστορίες που απλώνονται στα πέντε κεφάλαια του βιβλίου αποτελούν μία συναρπαστική εναλλαγή συναισθημάτων και εικόνων. Κάθε κεφ..
15,90€ 17,70€
Χωρίς ΦΠΑ:15,00€
Διακόσια χρόνια γέννα
-10 %
Γιορτάζουμε τα διακόσια χρόνια από την εθνεγερσία του 1821, όχι τα διακόσια χρόνια από το 1821. Η χρονολογία ισχύει για όλους· η γενέθλια σημασία της ισχύει μόνο για τους Έλληνες διότι αυτοί εξεγέρθηκαν τότε, κερδίζοντας με βαρύ φόρο αίματος την νεώτερη ιστορική τους υπόστασι. Η πορεία του έθ..
11,30€ 12,50€
Χωρίς ΦΠΑ:10,66€
Μικρή πολιτική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας
-10 %
O ιστορικός Θάνος Βερέμης εντρυφά σε σημαντικές στιγμές της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας μας, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να είναι λιγότερο γνωστές. Mοτίβα όπως ο διχασμός και οι συγκρούσεις συντηρητικού και ριζοσπαστικού λαϊκισμού επανέρχονται σταθερά. Ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος δεν τελείωσε το 19..
11,40€ 12,70€
Χωρίς ΦΠΑ:10,75€
Ο παλμός του κόσμου: Αγώνες της αγάπης στον καιρό μας
-10 %
Είναι παράδοξο το πόσο λίγα είναι διατεθειµένοι να κάνουν οι άνθρωποι σήµερα για αυτά που λένε πως τα επιθυµούν πολύ. Δεν έχουν πάψει να δηλώνουν πως θα ήθελαν να γνωρίσουν την αγάπη. Αν τους ακούσει πιο προσεκτικά κανείς, θα καταλάβει τι εννοούν πραγµατικά: εννοούν να έρθει ..
13,00€ 14,40€
Χωρίς ΦΠΑ:12,26€
Ο Ψυχρός Πόλεμος: Μια παγκόσμια ιστορία
-10 %
O Ψυχρός Πόλεμος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απλώς ως μία σύγκρουση που αφορούσε δύο υπερδυνάμεις και η οποία ξεκίνησε με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και έληξε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Τόσο από χρονική όσο και από γεωγραφική άποψη, ο Ψυχρός Πόλεμος δεν περιορίστηκε σε αυτά τ..
27,90€ 31,00€
Χωρίς ΦΠΑ:26,32€
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΨΕΥΔΗ - ΛΑΘΗ
-10 %
Η παρούσα μονογραφία δεν ασχολείται με την κλινική εικόνα και τη θεραπεία της λοίμωξης από τον κορωνοϊό COVID-19. Ασχολείται κυρίως με το επιδημιολογικό, το στρατηγικό και το κοινωνικό σκέλος της επιδημίας, προσπαθώντας να ανιχνεύσει, μέσα από τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα, τις αλήθειες και τα ψεύδ..
5,70€ 6,30€
Χωρίς ΦΠΑ:5,38€
Το ερωτικό πάθος στον Ευριπίδη
-9 %
Ο Ευριπίδης θεωρούσε τον έρωτα ως το πιο συγκλονιστικό πάθος και είναι ο πρώτος δραµατουργός που ανέβασε στο θέατρο τραγωδίες ερωτικές. Στις τραγωδίες αυτές παρουσιάζει άντρες και γυναίκες να βιώνουν το ερωτικό πάθος ή να µιλούν γι’ αυτό. Με τα λόγια τους απεικονίζει ζωηρότατα το ε..
6,80€ 7,50€
Χωρίς ΦΠΑ:6,42€
ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ - Η ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ
-10 %
"Μετά από εκατομμύρια βήματα, πόσο ευχάριστο είναι να ανακαλύπτεις ένα βιβλίο που εξηγεί ξεκάθαρα τι κάνουμε εκείνη τη στιγμή και γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε όπως αισθανόμαστε!" (Tristan Gooley, συγγραφέας του The Walker's Guide to Outdoor Clues and Signs) "Γεμάτο γνώσεις....
15,20€ 16,90€
Χωρίς ΦΠΑ:14,34€
Εμφάνιση 1 έως 9 από 9 (1 Σελ.)
ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ-, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΒΙΒΛΙΑ