Σύμβολο ειρήνης και συνδιαλλαγής, επιβράβευσης και προσφοράς, μύησης και εξορκισμού, το λάδι, πάνω απ’ όλα, είναι ο ομφάλιος λώρος που μας συνδέει με τις απλές, νόστιμες και υγιεινές διαχρονικές ελληνικές γεύσεις, προσδιορίζοντας και καθορίζοντας το ελληνικό τοπίο, την οργάνωση των γεωργικών καλλιεργειών και την καλή υγεία των κατοίκων τούτου του τόπου. Το «Λάδι- Γεύσεις και πολιτισμός 5.000 χρόνων» σας συντροφεύει σ’ ένα πολιτισμικό ταξίδι 5.000 χρόνων, όπου επιχειρείται μια λεπτομερής καταγραφή της πολυποίκιλης παρουσίας του δέντρου της ελαίας και του ελαιόλαδου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του ανθρώπου της Μεσογείου…
Περιεχόμενα
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΦΑΟΥΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΤΙ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ν. ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΛΙΑ: ΠΑΛΙΑ ΟΣΟ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΛΑΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΥΡΙΩΝ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΣΑΛΤΣΟΥΛΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ
ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΔΕΡΑ ΦΑΓΗΤΑ
ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΨΑΡΙΑ, ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
ΨΩΜΙΑ, ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ
ΕΛΙΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Λεπτομέρειες | |
Αριθμός Σελίδων | 490 |
Έτος Έκδοσης | 1999 |
Συγγραφέας | ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ |